Om företaget

Ariadent Dentallab

 

Behzad Pooyan

Porslin och guld

 

Hossein Shoeybi

Implantat och protes

 

Historik

Ariadent startades 1995 av Behzad Pooyan och Hossein Shoeybi. Behzad och Hossein hade studerat tillsammans på Tandteknikerutbildningen i Stockholm som då fanns på Grantorpsskolan i Flemingsberg.

Till en början låg labbet i Bromma utanför Stockholm, efter en tid flyttade labbet till Vällingby och sedan 2000 finns vi på Siktgatan i Vinsta företagsområde, Stockholm.

Produktion

Ariadent har sedan starten framställt både fast, avtagbar protetik och implantat. Vi är ett fullservicelabb och framställer alla sorters tandtekniska produkter så som skelett till partialproteser.

I flera år har vi arbetat med helkeramer som t ex Empress och under 2008 har vi börjat jobba alltmer med helkeramiska underkonstruktioner inom den fasta protetiken. Vi har nu en Procerascanner som tar fram kron- och broskelett samt implantatskelett. Det är viktigt för oss att följa utvecklingen och att kunna erbjuda kunden det bästa på marknaden. Patientens önskemål och välbefinnande står i centrum i vårt arbete vad det gäller såväl teknik som estetik.

Vi har ett nära samarbete med kunden, snabba leveranser och hög kvalitet. Våra kunder finns främst i Stockholmsområdet men även i övriga norden samt Storbritannien. Årligen tar vi emot praktikanter från tandteknikerutbildningarna i Sverige. Materialen vi använder är godkända av NIOM och vi är registrerade hos Läkemedelsverket och följer Läkemedelsverket föreskrifter- LVFS 2003:11, om medicintekniska produkter och LVFS 2001:7, om medicintekniska produkter för in vitro diagnostik.